Kirjoittaja Aihe: Puhekeräily järjestelmästä, tulee helposti mieleen Guantanamon vankila.  (Luettu 5327 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3696
Puhekeräys on terveysvaikutusten osalta täysin käsittelemätön asia. Kummallisinta on, että  puhekeräyksestä päästiin pokkaamaan vuoden IT- palkinto. Puolueettomat tutkimukset yksilötasolla tekemättä, niin psykoloogiset kuin henkisetkin kartoitukset toisivat valoa epäillyille. Työntekijöiden näkökulmasta terveys on tärkeä asia, "jääväthän käyttäjät koekaniineiksi".

Henkilökohtainen tunteminen on yksilöllistä, kuin myös vaikutukset. Muutamilla samansuuntaisilla mielipiteillä rakennettu terveys illuusio "puhekeräyksestä" on logistisuuden huippu. Globaalinen kehitys sykkii virtaa markkinoille, suotavaa olisi kuitenkin ihmisyyden säilyttäminen. Logistinen terveyskartoitus ei ole kauaskantoista, mutta näköjään osana ihmiskoetta.

Puhekeräys mahdollistaa koneen ja ihmisen yhdistämisen yhdeksi kokonaisuudeksi. Luomalla yrityskäyttöön sopivan Frangisteinin, päästään sisälläolovasta ihmisestä irrottamaan viimeisetkin mehut, kieltämättä paketti on palveluskelpoisempi yrityskäyttöön.  

Luulisi että lisääntynyt kiroilu huomattaisiin tai tyytymättömyys laitteistoa kohtaan. Huolestuttavinta on työnkuvasta mieleen jääneet muistikuva takautumat. Työssä tapahtuva pakkotoistaminen ikään kuin täyttää säiliömuistin, josta tahatonta sana purkautumista tapahtuu, niin unessa kuin valveillakin. Sanapumppaamisella, on varmasti selkeä syy-yhteys sanasamaistumiseen.

Edellä mainitusta ei puhuta sanallakaan, olisihan se pieni miinusmerkki puhekeräykselle. Valtiollakin voisi nousta hiki, jos tietäisivät "olisihan valtio viimekäden maksaja."

Puhekeräily järjestelmästä tulee helposti mieleen Guantanamon vankila, missä Yhdysvaltojen sotilaat soittivat vankien korviin heavy musiikkia yötä päivää "tämän tokaisi eräs Espoolainen lääkäri".
            

"Puhekeräystä käyttävien varastotyöntekijöiden puolueeton haastatteleminen on vaikeaa, jopa mahdotonta. Eräänkin yrityksen työsopimuksessa oli maininta että.. Työntekijä sitoutuu olemaan ilmaisematta sivulliselle tietoonsa saamia liike- ja ammattisalaisuuksia sekä muita luottamuksellisia tietoja, lauseen loppu voikin käsittää melkein mitä tahansa "vaikka puhekeräyksen". Toimittajan saapuessa paikalle, työnjohtajien piiri parveilee toimittajan ja työntekijöiden välissä. Työpaikan sisäisten epäkohtien kuva vääristyy "kääntyy jopa päälaelleen". Valikoidut vastaajat antavat yltäkylläisesti positiivisia vastauksia. Kuvio voi mennä näinkin.. Työnjohtaja tai konttorityöntekijä astuu työntekijän sijaisnäyttelijäksi, antamaan lausuntoja toimittajille sekä poseeraamaan kuvaajille".

Vaikka työpaikan henkilökunnan vaihtuvuus on kuin metroaseman käytävillä, niin mitään vikaa ei kuitenkaan löydy.  Huvittavinta on seurata näennäisen tyytyväisyyskuvan ylläpitämistä työpaikoilla. Monessa varastossa sairauslomatilastot huutavat punaista, kuitenkin kaikki ovat tyytyväisiä, vai ovatko?    TJ
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 12, 2011, 09:46:04 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3696
Langaton lähiverkko säteilee
« Vastaus #1 : Elokuu 20, 2007, 08:51:07 ap »
"Saksan hallitus varoittaa kansalaisia langattoman lähiverkon säteilystä. Saksalaistietojen mukaan langaton internet-yhteys säteilee käyttäjälleen usein voimakkaammin kuin matkapuhelin. Myös sen terveyshaitoista kiistellään.

Saksalaishallitus kehottaa kansalaisia käyttämään mieluummin lankayhteyttä kuin niin kutsuttua wlania internetiin menossa.

Wlan eli wireless local area network tarjoaa internet-yhteyden tietokoneen, sylimikron tai kännykän kautta. Useisiin koneisiin wlan-vastaanotin on asennettu valmiiksi. Langatonta yhteyttä tarjotaan nykyään joka puolella: kahviloissa, toreilla ja lentoasemilla.

Wlan-lähetin säteilee vähemmän kuin kännykkäantenni, mutta ratkaisevaa on lähettimen läheisyys. Wlan-asema työpöydällä säteilee voimakkaammin kuin matkapuhelinasema vastapäisellä talon katolla.
 
Siksi myös Sveitsin terveysviranomainen suosittelee wlan-vastaanoton katkaisemista, kun yhteyttä ei käytetä. Wlan-sylimikroa ei saisi pitää surfauksen aikana kehossa kiinni kuten sylissä. Wlan-lähetin olisi sijoitettava vähintään kahden metrin päähän työasemasta."

http://www.taloussanomat.fi/page.php?page_id=95&news_id=200719484&rss=2i

"Seppo Kinnunen on Saksassa opiskellut työterveyslääkäri, joka sanoo kolmen viime vuoden ajan keskittyneensä matkapuhelinteknologian aiheuttamaan säteilyyn. Hän on lukenut alan kirjallisuutta, vertaillut sitä ja muodostanut oman näkemyksensä.

Hänen mukaansa biologiset vaikutukset on todettu ja terveyshaittoja on. Syövät ovat lisääntyneet, mm. aivosyöpiä, kallon sisäisiä hyvänlaatuisia kasvaimia on aiempaa enemmän kännykän käyttäjillä. Lisäksi kuulohermon kasvaimet ovat yleistyneet. Nämä johtavat hoitamattomina kuolemaan.

Myös ihosyöpä on yleistynyt, jopa jalkapohjissa ja pakaroissa, missä sitä ei voi selittää auringonotolla. Ihosyövät lisääntyvät hänen mukaansa exponentiaalisesti. Esimerkiksi Pirkanmaalla ihosyöpärekisteri kertoo, että 30-40 vuoden aikana melanooma on lisääntynyt 800 prosenttisesti. Hän selittää tätä pitkälti sähkömagneettisen säteilyn lisääntymisellä.

Lisäksi muita yleisiä oireita ovat mm. päänsärky ja unettomuus.

Kinnusen mukaan vakuuttavaa tieteellistä näyttöä on riittävästi ja hän ihmettelee miksi sitä ei huomoida kun asetetaan raja-arvoja. Hänen mielestään varovaisuusperiaate ei toteudu käytännössä, eli informaatiota ei anneta riittävästi. Esimerkiksi tarra, joka varoittaisi terveysriskeitä olisi paikallaan kännykkäpakkauksessa tai käyttöohjeessa.

Kinnunen katsoo, että Nokian asema on Suomessa niin suuri, että täällä ollaan suut supussa. Säteilyturvakeskus STUK ei uskalla Kinnusen mukaan puhua kännykän mahdollisista terveysvaikutuksista juuri sen takia. Ministeriöiden pitäisi ottaa Kinnusen mielestään vahvemmin kantaa asiaan.

Kinnunen pitää ongelmana myös sitä, että alan tutkimuksia rahoittavat usein alan yritykset, minkä vuoksi niiden luotettavuus kärsii.

Kinnunen kertoo, että säteilyn voimakkuus on pienentynyt puhelimien kehittyessä. Toisaalta antenni oli ennen kannettavassa puhelimessa, nyt se on pään vieressä. Lisäksi ennen säteily oli tasaista siniaaltoa, kun se nyt on pulsoivaa säteilyä, johon elimistö reagoi siniaaltoa herkemmin. Pulsoivana sähköimpulssi tulee pulssimuotoisena, ja tätä elimistö ei kestä niin hyvin kuin siniaaltoa." Radiopeili

"Osmo Hänninen pitää aivan selvänä, että matkapuhelinta ei tulisi käyttää muuta kuin aivan pakollisiin asioihin, mahdollisimman lyhyesti ja ripeästi. Erityisesti tämä koskee lapsia, joiden aivojen kehitys on vielä kesken, toteaa Hänninen.

Kännyköiden kehitys ja yleistyminen on Hännisen mukaan ollut niin nopeaa, että vielä ei voida mitenkään olla perillä kaikista terveysriskeistä. Ihmiset käyttävät kännyköitä yhä enemmän, ja myös kanssaihmisten kännyköistä tuleva säteily voi aiheuttaa haittoja.

Maailmanlaajuisesti on tehty tarpeeksi vankkoja tutkimuksia, joissa on havaittu selkeitä terveysriskejä, mutta niitä ei ole sovellettu säteilyn raja-arvoja määriteltäessä, Kinnunen sanoo.

Arvioiden mukaan kännykän säteily aiheuttaa vakavia terveyshaittoja, mutta säteilylle pitää altistua vähintään kymmenen vuotta ennen kuin esimerkiksi kasvaimia alkaa muodostua."Radiopeili"

YLE Aamu-tv, Turun Sanomat

Lisäys:

"Korvakuulokkeiden käyttäminen kasvattaa korviesi bakteerikannan 700-kertaiseksi."
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 12, 2011, 10:19:59 ip kirjoittanut VD.com »