Perusturvaa on heikennetty tietoisilla päätöksillä. Työkansan Sanomat.

Suomalaisten perusturvan ja hyvinvoinnin rakentaminen alkoi sotien jälkeen, kun kommunistit ja kansandemokraatit saivat toimintaoikeudet ja vankan kansan tuen myös vaaleissa. Kun tämä työväenluokan poliittinen liike sai lisäpotkua ammattiliittojen joukkovoimasta, toteutuivat työehtojen ja sosiaaliturvan minimit, lapsilisät, kansanterveyslaki ja peruskoulutus.
Työtätekevien ja kansan enemmistön etujen mukainen kehitys pysäytettiin kuitenkin 1980-luvulla kokoomuksen puheenjohtaja Harri Holkerin toimiessa sinipunahallituksen pääministerinä ja sosialidemokraattien Mauno Koiviston presidenttinä. Pääomat vapautettiin, suuren rahan keinottelulta poistettiin kaikki esteet ja Suomea sopeutettiin kovalla kädellä EU-raameihin.
Holkeria seurasi pääministerinä keskustapuolueen puheenjohtaja Esko Aho. Ahon hallituskausi muistetaan mustana massatyöttömyyden ja perusturvan leikkausten aikana. Samaan aikaan kun kansa kurjistui, porvarihallitus työnsi väkisin Suomea EU-putkeen. Nykyisin miljoonatuloja Nokian johtajana nostava Aho taivutti keskustaväkeä EU-ruotuun kuuluisalla tokaisullaan, ¯isänmaan etu ennen puolueen etua ¯.
Sosialidemokraattien puheenjohtaja Paavo Lipponen jatkoi kahdessa hallituksessaan Ahon viitoittamalla tiellä. Suomi liitettiin EU:hun ja omasta rahasta luovuttiin eduskunnan enemmistön päätöksellä. Työttömyys pysyi, perusturvaa heikennettiin, sosiaali- ja terveydenhuoltoa leikattiin edelleen ja palkkatyötä tekevät pakotettiin hyväksymään surkeita työehtosopimuksia. Toisella puolella suurpääoma ja rikkaat saivat miljardien verohelpotuksia ja muita etuja.
Holkerin, Ahon ja Lipposen hallituksien oikeistopolitiikka sai jatkoa keskustapuolueen puheenjohtaja Matti Vanhasen pääministerikaudella. Pääoma- ja yritysverotusta alennettiin, varallisuusvero poistettiin, perintö- ja liikkeensiirtoveroja lievennettiin. Ja perusturvaa heikennettiin aikaisempaan malliin. Vanhasen hallitukset sitoivat Suomen raskailla kahleilla EU:hun ja sen sanelupolitiikkaan, yhdessä suuren rahan ja sen edustajien kanssa.
Nykyisin vallassa oleva, keskustapuolueen puheenjohtaja Mari Kiviniemen johtama porvarihallitus ajaa entistäkin räikeämpää oikeistopolitiikkaa. Laaja työttömyys hipoo puolta miljoonaa ja sosiaali- ja terveydenhuollon leikkauslistat ovat jo valmiina odottamassa uutta eduskuntaa. Vuosikymmenien aikana taistellen rakennettu perusturva on nyt lopullisessa vaarassa. Samaan aikaan kansan suurta enemmistöä pakotetaan miljardinmaksuihin pankkien, sijoitusyhtiöiden ja kaikenkarvaisten keinottelijoiden pelastamiseksi.
Kaikki nykyiset eduskuntapuolueet ovat olleet vuorollaan vastuussa työtätekeviä rasittavasta oikeistopolitiikasta, jota on harjoitettu aina Holkerin hallituksesta “ jossa olivat mukana myös perussuomalaisten edeltäjät vennamolaiset “ nykyiseen Kiviniemen hallitukseen.
Työttömyys, köyhyys, eriarvoisuus, ja perusturvan alasajo ovat jääneet pysyviksi riippumatta siitä, ketkä ovat istuneet hallituksissa ja hallinneet maatamme. Todellinen muutos on mahdollinen vain hylkäämällä oikeistopolitiikka ja irrottamalla Suomi suurpääoman EU:sta.
Työkansan Sanomat
Pääkirjoitus 4/2011
KOMINFORM http://www.kominform.eu/
VD
Uutinen lisätty 28.03.2011 |